Challah - Traditioneel met sabbat gegeten gevlochten brood, vergelijkbaar met brioche brood qua structuur en smaak.

Laffa - Ook wel Iraakse pita genoemd, dit brood is rond en zeer dun. Wij bakken de laffa op onze Saj, de “omgekeerde wok” die midden in het restaurant staat.

Sucuk - Sterk gekruide, gedroogde worst uit de Turkse keuken, wordt wat zachter wanneer je hem bakt of grilt zoals wij doen.

Chermoula -Noord-Afrikaanse saus gemaakt van olijfolie, citroensap, ingelegde citroen, knoflook, chili peper en verse kruiden.

Tahini - Een zacht-bittere crème gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, onmisbaar in de keuken van het Midden-Oosten. De basis van onze humus en baba ganoush en smaakmaker in een aantal van onze gerechtjes.

Amba - Deze zoet-pittige saus verrijkt een aantal van onze gerechten en wordt van mango gemaakt.

Zhug - De chilipasta, of salsa verde van de Midden-Oosten keuken! Pittig, friszuur en in ons geval groen, deze saus geeft een kick aan een aantal van onze gerechten.

Labneh - Andere benaming voor hangop, uitgehangen yoghurt. Rijker, dikker en voller dan normale yoghurt.

Mashuya - Ook wel Matbucha geheten, is een soort grove salsa gemaakt van tomaten, paprika, knoflook, ui en specerijen. Beetje pittig en een heerlijke smaakmaker.

Arak - Dé sterke drank van Istanbul tot Alexandrië! Dit anijs destillaat is niet alleen lekker als digestief, maar ook zeer geschikt om mee te koken om een frisse anijs smaak mee te geven.

Malabi - De Israëlische panna cotta geheten, deze romige, frisse pudding is een heerlijk licht dessert.

Kunëfe - Een knapperig dessert gemaakt van kadaïf (engelenhaardeeg), mozzarella en pistache overgoten met een rozenbloesemsiroop. Té lekker voor woorden..