Hoe bereid je het menu?

Hoi!

Onwijs bedankt voor het bestellen van onze Carmel Market Box!

Nadat je de box in ontvangst hebt genomen kun je het chocolade dessert alvast uit de box halen. Deze hoeft niet de koelkast in, ze is het lekkerst op kamertemperatuur.
We hebben het menu in 3 momenten verdeeld, maar voel je vrij om zelf te bepalen in welke volgorde je de gerechten eet.
 
“Life is short, eat dessert first”

Verwarm de oven voor op 180 graden

Ronde 1
1. Challah, Pita’s & Dips
“Traditioneel gevlochten brioche brood uit Israël”
Baba ganoush | munt labneh | muhamarra | hummus | olijven | gepekelde groente

Bak de challah en de pita’s nog 5 minuten af in de oven.
Deze zijn al voorgebakken, ze moeten alleen even opwarmen!
Serveer het brood met alle dips, olijven en pickles.

2. Tabouleh salade
“Dé salade van het  Midden-Oosten”
Couscous | romaine sla | ui | tomaat | komkommer | radijs | munt | granaatappel | yoghurt-sumak dressing

Houd de croutons apart.
Voeg de dressing bij de salade en schud goed om.
Voeg de croutons toe en klaar om te serveren..

3. Vijg en Biet
“Onze all-time favorite”
Munt labneh | gepofte biet | vijgen | dadels | pecannoot

Het gerechtje is zo goed als af, voeg alleen nog de dadel-balsamico toe en serveer.
Dat kan zo in het bakje!
Geniet van de eerste ronde gerechtjes, we gaan zo verder.

Ronde 2
4. Aubergine
“Gekarameliseerd uit de oven”
Jeruzalem spices | granaatappel molasse | ricotta | tijm
 
Haal de aubergine uit het bakje en verwarm in de voorverwarmde oven voor 10 min.
Garneer daarna met de tijm-ricotta, en granaatappel pitjes.

5. Knolselderijsteak
“De vegetarische slager is er niks bij”
Knolselderij | gepofte bulgur | saus van room, ansjovis, kappertjes en bieslook

Haal de steaks uit het bakje en verwarm in de voorverwarmde oven voor 8 min.
Verwarm de saus intussen lichtjes in een steelpannetje, deze mag niet koken!
Doe de steaks op een bordje, garneer met de gepofte granen, en giet de saus ernaast.

6. Börek
“Het beste gevulde brood uit het Ottomaanse rijk”
Bladerdeeg | spinazie | feta | noten en zaden | tahini dip

Haal de Börek uit het bakje en verwarm in de voorverwarmde oven voor 8 min.
Drappeer de tahini saus er overheen en garneer af met de noten mix.
Geniet van de tweede ronde, hierna gaan we door naar de laatste ronde!

Ronde 3
7. Sticky chocolade
“Deze hoef je niet te delen, geen zorgen”
Chocolade | dadels | mandarijn | witte chocolade crumble

Besprenkel met de witte chocolade crumble and enjoy! 😉